Lyttende, engasjert og nysgjerrig

article.name

Pioner barnehager er lyttende, nysgjerrig og engasjert!

Verdiene for Pioner ble til ved at hver enkelt i personalet skrev ned hva de mente er ordene som representer Pioner barnehager. Fellesnevneren ble lyttende, engasjert og nysgjerrig.

Alle ansatte ble så på en felles samling utfordret til å beskrive våre verdier nærmere: Lyttende, engasjert og nysgjerrig gjenspeiles i hverdagen og hva vi som må til for at de voksne i barnehagen skal etterleve dette. Vi kom i felleskap frem til følgende:

Det skal gis stort rom for den enkeltes stemme og forslag fra barn og voksne skal tas på alvor. Vi ønsker at barnehagene legger til rette for et demokratisk, skapende miljø. Dette er noe som hver medarbeider skal tilstrebe å arbeide mot, enten det er i samlingsstund, i matlagingsituasjoner eller med barna i uteleken. Demokrati er og sentralt i bærekraftammenheng .

I Pioner barnehager er det å være lyttende sentralt. Vi er svært opptatt av barnas egen kultur og kulturelle uttrykksmåter. For oss er det helt sentralt å være lyttende voksne som er nysgjerrige på barnas ytringer og tar barns medvirkning på alvor. Forståelse av egen og andres kultur og levesett er også en sentral del av bærekraft innen FNS definisjon av bærekraft.

BærekraftbarnehagerBærekraftinnovatører 2021Pioner + HVL + OsloMet 2022
Logo for Miljøfyrtårn

Nordtvet gård barnehage

Gårdsveien 7 0952 OsloReidar EliassenTel: 56992558Mail: Reidar@ngbarnehage.no

Furehaugen barnehage

Renate WingaardTel: 56155590Mail: Renate@furehaugen.no

Dr. Brandts

Pilestredet park 6 0176 OsloMariann AxelsenTel: 40000078Mail: Mariann@brandts.no

Administrasjon

Geitmyrsvegen 21 BBjarte NordTel: 97722755Mail: bjarte@piba.no

Skeisbotnen barnehage

Skeisbotnen 58 5217 HagavikMarianne Klausen TurøyTel: 55705010Mail: marianne@skeisbotnen.no